Autolak op kleur vraag En antwoord

Hoe werkt het…?? En wat Kost het..?? We krijgen heel vaak dezelfde vragen, dus we sommen vraag en antwoord hieronder voor U op.

Maken jullie ook lakstiften..?? Uiteraard maken wij die, voor auto’s en motoren. We scannen dan de kleur en maken terwijl U wacht de lakstift op kleur voor U. Het te scannen oppervlak moet wel vlak of licht Bol zijn. Van fietsen kunnen we alleen lakstiften maken als er brede vlakke buizen op of aan zitten, dus geen racefiets frames, die zijn te rond en te dun, dus daar maken wij geen lakstiften voor.

Wat kost het…?? Spuitbus op kleur gemaakt kost € 29,95, en een lakstift op kleur gemaakt kost € 15,95. De lakstiften maken we meestal direct met glanslak, maar spuitbus kleuren in Metallic of Parelkleur moet worden afgelakt met blanke lak, die U er, als U die niet al heeft bij moet kopen. Deze lak hebben we in verschillende kwaliteiten en hoeveelheden, en de prijs hiervan varieert tussen de € 9,50 en € 32,95

Het lakstiftje wat je gemaakt heb is te donker, hoe komt dat..?? Als we de kleur scannen, dan is het recept precies goed voor spuitbus of spuitpistool, maar met een lakstift breng je automatische de lak (te) dik aan waardoor metallic samenkruipt en donkerder uitvalt. Strijk daarom lak altijd zo dun mogelijk uit, zodat hij wat lichter blijft.

Ik wil met spuitpistool spuiten, hebben jullie ook de lak in een blikje..?? Uiteraard mengen wij alle autolakken desgewenst ook in een blikje in elke hoeveelheid die U wilt, of nodig heeft. Wij spuiten zelf niet, dus hoeveel U precies nodig heeft moet U aan uw eigen spuiter vragen als U het zelf niet weet, ik kan wel een redelijke inschatting maken, maar het risico blijft dat U dan overhoudt of wat te kort komt, hier geven wij geen garantie op.

Maken jullie alleen voor auto’s en motoren lak op kleur..?? Nee, we hebben voor een heel scala aan voertuigen en objecten kleur gemaakt. Het maakt niet uit waar U mee komt, als het de scannen oppervlak maak groot genoeg is, minimaal 5 bij 5 cm vlak of licht bol. We hebben al kleur gemaakt voor: auto’s, motoren, boten, scooters, fietsen, tafels en stoelen, modelbouw, keukens, gitaren en zelfs voor vliegtuigen.

Moet ik een afspraak maken..?? Nee, wij werken niet op afspraak, U loopt gewoon binnen, en we helpen U zodra U aan de beurt bent.

Kan ik telefonische bestellen..?? Nee, wij nemen geen telefonische bestellingen aan, in het verleden werd er van alles besteld, en we steken daar tijd in, en vervolgens werd het niet opgehaald. Omdat alles maatwerk is, kunnen wij dat daarna niet meer verkopen, en blijven wij achter met de kosten. Om die reden is retourneren van op kleur gemaakte lakstiften en spuitbussen niet mogelijk.

Waarom zijn jullie telefonische slecht bereikbaar..?? Omdat ik maar alleen ben, en als ik kleur aan het maken ben er niet zomaar vanaf kan omdat er ander fouten gemaakt worden, en de kleur niet klopt, hebben wij een antwoordapparaat die we in kunnen schakelen. Soms wordt dat ook wel eens vergeten, maar stel uw vraag dan bij voorkeur via email, want U vindt het ook niet leuk als ik U help, en de telefoon gaat, ik die dan steeds tussen door pak.