Autolak op kleur vraag en antwoord

Hoe werkt het…?? En wat Kost het..?? We krijgen heel vaak dezelfde vragen, dus we sommen vraag en antwoord hieronder voor U op.

Maken jullie ook lakstiften..?? Uiteraard maken wij die voor auto’s, scooters, motoren, enz. enz. We maken ze op kleurnummer, maar we scannen ook de kleur als er geen nummer bekend is, en maken dan de lakstift op kleur voor U…. klaar terwijl U wacht. Het te scannen oppervlak moet echter wel vlak of licht bol zijn, en vrij van krassen.

We krijgen regelmatig de vraag of we een lakstift kunnen maken om oude race fietsen bij te werken, Van fietsen (jong of oud), kunnen we alleen lakstiften maken als er brede vlakke buizen op of aan zitten. Oude racefietsen hebben bijvoorbeeld kleine dunne ronde buizen, en echt nergens een mooi groot vlak stuk van minimaal 4 bij 4cm, en met dit soort objecten kunnen we U dus helaas niet helpen. Het enige is dan zelf een kleurtje uitzoeken tussen de honderden kleurstaaltjes die we in onze shop hebben, maar exact de kleur vinden is erg moeilijk.

Wat kost het…?? Spuitbus op kleur gemaakt kost € 31,95, en een lakstift op kleur gemaakt kost € 19,95. De lakstiften maken we meestal direct met glanslak, maar spuitbus kleuren in Metallic of Parelkleur moet worden afgelakt met blanke lak, die U er, als U die niet al heeft bij moet kopen. Deze lak hebben we in verschillende kwaliteiten en hoeveelheden, en de prijs hiervan varieert voor een 1K voor € 9,95 tot een 2K variërend tot € 32,95.

Het lakstiftje wat je gemaakt heb is te donker, hoe komt dat..?? Als we de kleur scannen, dan is het recept precies goed voor spuitbus of spuitpistool, maar met een lakstift breng je automatische de lak (te) dik aan waardoor metallic samenkruipt en donkerder uitvalt. Strijk daarom lak altijd zo dun mogelijk uit, zodat hij wat lichter blijft.

Ik wil met spuitpistool spuiten, hebben jullie ook de lak in een blikje..?? Uiteraard mengen wij alle autolakken desgewenst ook in een blikje in elke hoeveelheid die U wilt, of nodig heeft. Wij spuiten zelf niet, dus hoeveel U precies nodig heeft moet U aan uw eigen spuiter vragen als U het zelf niet weet, ik kan wel een redelijke inschatting maken, maar het risico blijft dat U dan overhoudt of wat te kort komt, hier geven wij geen garantie op.

Maken jullie alleen voor auto’s en motoren lak op kleur..?? Nee, we hebben voor een heel scala aan voertuigen en objecten kleur gemaakt. Het maakt niet uit waar U mee komt, als het de scannen oppervlak maak groot genoeg is, minimaal 5 bij 5 cm vlak of licht bol. We hebben al kleur gemaakt voor: auto’s, motoren, boten, scooters, tafels en stoelen, modelbouw, keukens, gitaren en zelfs al voor vliegtuigen.

Moet ik een afspraak maken..?? Nee, wij werken niet op afspraak, U loopt gewoon binnen, en we helpen U zodra U aan de beurt bent.

Kan ik telefonische bestellen..?? Nee, wij nemen geen telefonische bestellingen aan, in het verleden werd er van alles besteld, en we steken daar tijd in, en vervolgens werd het niet opgehaald. Omdat alles maatwerk is, kunnen wij dat daarna niet meer verkopen, en blijven wij achter met de kosten. Om die reden is retourneren van op kleur gemaakte lakstiften en spuitbussen niet mogelijk.

Waarom zijn jullie telefonische slecht bereikbaar..?? Omdat ik maar alleen sta, en kleur aan het maken ben, kan ik daar niet zomaar vanaf. Dan maken we misschien fouten, en klopt de kleur niet. Daarom heb ik een antwoordapparaat aan, en stel uw vraag dan bij voorkeur via email. Ik zeg altijd… “De klant in de shop heeft voorrang, U vindt het ook niet fijn wanneer ik U sta te helpen, en de telefoon gaat, ik U onderbreek en de telefoon aan neem”.